Școala de vară HCC

Salut,

Ne bucurăm să vedem că ai aflat despre noi și despre Școala de Vară pe care o organizăm! Te rugăm să citești cu atenție următoarele paragrafe în care prezentăm obiectivul și programul Școlii de Vară HCC.

Despre

Ideea de a organiza Școala de Vară HCC a pornit ca urmare a interacțiunilor și discuțiilor avute cu tinerii din municipiul Brașov în ultimul an, pe temele de turism durabil și sistem alimentar sustenabil. Astfel, am ajuns la concluzia că deși tinerii sunt dornici să fie implicați în activități ce se referă la sustenabilitate, aceștia nu cunosc modalitățile prin care se pot implica și nu stăpânesc cele două concepte.

Deoarece noi credem că viitorul zonelor montane este reprezentat de practicarea unui turism durabil și a activităților agricole care să producă mâncare sănătoasă și sustenabilă, ne propunem ca pe durata Școlii de Vară să discutăm într-un mod interactiv și participativ cu participanții subiecte precum turism durabil, sisteme alimentare sustenabile și antreprenoriat în zona montană.

Program

Prima zi: ne vom întâlni la hotelul Kolping, unde vom discuta despre rolul cercetării cu cercetători din proiectul VISIONARY și vom participa la un curs de facilitare grafică, un instrument foarte util în cercetare, care poate fi aplicat și în activitățile voastre de studenți la Universitatea Transilvania.

A doua zi: Pornim spre satul Măgura, unde vom discuta cu reprezentanți ai Asociației de Ecoturism România despre turismul sustenabil și cu antreprenori din zona montană privind modele de afaceri sustenabile în zona montană. Totodată, vom aborda și subiectul lanțurilor alimentare sustenabile.

A treia zi: Vom pleca într-o drumeție ghidată în Piatra Craiului, unde vom afla despre biodiversitatea locală.

ORGANIZARE

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, te rugăm să ne contactezi la adresa de email: catalina@highclere-consuting.com sau la nr. de WhatsApp: 0732 486 127.