Școala de vară HCC

Salut,

Ne bucurăm să vedem că ai aflat despre noi și despre Școala de Vară pe care o organizăm! Te rugăm să citești cu atenție următoarele paragrafe în care prezentăm obiectivele, programul și condițiile de aplicare la Școala de Vară HCC.

Despre

Ideea de a organiza Școala de Vară HCC a pornit ca urmare a interacțiunilor și discuțiilor avute cu tinerii din municipiul Brașov în ultimul an, pe temele de turism durabil și sistem alimentar sustenabil. Astfel, am ajuns la concluzia că deși tinerii sunt dornici să fie implicați în activități ce se referă la sustenabilitate, aceștia nu cunosc modalitățile prin care se pot implica și nu stăpânesc cele două concepte. 

Deoarece noi credem că viitorul zonelor montane este reprezentat de practicare unui turism durabil și a activităților agricole care să producă mâncare sănătoasă și sustenabilă, ne propunem ca pe durata Școlii de Vară să discutăm într-un mod interactiv și participativ cu participanții subiecte precum: turismul durabil, sisteme alimentare sustenabile, antreprenoriat și soft skills. 

Obiective

Obiectivul principal al Școlii de Vară este de a sensibiliza participanții cu privire la importanța continuării activităților agricole și a practicării unui turism sustenabil pentru dezvoltarea durabilă a zonelor montane și pentru asigurarea unui sistem alimentar sănătos, nutritiv și etic. 

Totodată, ne dorim să prezentăm modele de afaceri sustenabile pe termen lung din punct de vedere economic, care pot reprezenta oportunități de carieră pentru tinerii din orașul Brașov. 

Ne dorim, de asemenea, să subliniem importanța cercetării aprofundate a acestor concepte, prin realizarea de lucrării de licență și masterat pe aceste subiecte. 

Condiții de participare

  1. Participanții trebuie să aibă 18 ani împliniți la momentul înregistrării. 
  2. Participanții trebuie să urmărească pagina HCC de Facebook sau de Instagram
  3. Acceptă și îndeplinește Provocarea HCC.

Pentru a ne asigura că ești într-adevăr interesat de subiectele abordate în cadrul Școlii de Vară, te invităm la o provocare! Astfel, pentru a finaliza înregistrarea, avem rugămintea să citești cu atenție cele trei task-uri de mai jos și să ne trimiți rezolvarea completând acest formular

  • Certificarea produs montan 

Găsește în piață / supermarket un produs cu certificarea „produs montan” , fă-i o poză din care să reiasă logo-ul (pe care o vei încărca în formular) și descrie-ne o idee de promovare a acestui produs. 

Descrierea poate fi un text (1.000 – 1.500 caractere fără spațiu) sau un filmuleț (max. 30 de secunde). 

  • Ugly veggie

Găsește o ugly veggie în piață, fă-i o poză (pe care o vei încărca în formular) și spune-ne care a fost cel mai interesant lucru pe care l-ai aflat de la producătorul din piață.

Răspunsul tău poate fi un text (1.000 – 1.500 caractere fără spațiu) sau un filmuleț (max. 30 de secunde). 

  • Turism durabil

Imaginează-ți că ești ghid turistic și întâmpini primul grup de turiști ajunși pe aeroportul din Brașov. Ce atracție naturală din județul Brașov le recomanzi să viziteze? (încarcă și o poză). 

Poți trimite formularul completat până la data de 09 Iunie 2023. Răspunsurile vor fi verificate și punctate de către echipa HCC. Participanții la Școala de Vară vor fi contactați pe adresa de email, în data de 12 iunie și vor primi o la finalul Școlii de Vară o diplomă de participare, care poate fi atașată CV-ului.  

ORGANIZARE

  • Perioadă: Iulie sau August (TBC – 15 mai)
  • Gazdă: Villa Hermani  (TBC)
  • Costuri: Toate costurile Școlii de Vară (transport, cazare, masă, etc.) vor fi acoperite de către HCC, prin proiectul de cercetare Orizont 2020 MOVING

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, te rugăm să ne contactezi la adresa de email: catalina@highclere-consuting.com, sau la nr. de WhatsApp: 0732 486 127).