MOVING

Proiectul MOVING își propune să co-dezvolte cadre politice în întreaga Europă pentru stabilirea unor lanțuri valorice noi sau actualizate care să contribuie la rezistența și sustenabilitatea zonelor montane, punând în valoare activele locale

Zona montană acoperă 36% din spațiul european și joacă un rol esențial în furnizarea de bunuri (publice și private)

Cu toate acestea, zonele montane sunt încă considerate „coloana vertebrală ecologică subevaluată a Europei”, din cauza cunoștințelor inadecvate despre multe aspecte ale acestor regiuni care afectează gestionarea lor.

MOVING va oferi noi instrumente de colaborare pentru definirea politicilor în regiunile montane, precum și orientări pentru noi politici, în vederea îmbunătățirii conectivității, durabilității și rezilienței acestor zone.

MOVING va examina lanțurile valorice existente în zonele montane europene și va evalua în profunzime 23 de regiuni de referință selectate din 16 țări, care reprezintă marea diversitate a zonelor montane din Europa. Pentru aceasta, proiectul va construi o comunitate de practică la nivel european (CoP) pe lanțuri valorice montane, bazată pe platforme multi-actori (MaP) care adună părțile interesate, factorii de decizie politică și cercetătorii și îi implică în co-proiectare și validare pentru toate rezultatele cercetării.

Rolul nostru

Highclere Consulting (HCC) este responsabil pentru coordonarea activităților din pachetul de lucru 7: analiza politicilor și crearea RoadMap. Cu experiența noastră ca facilitatori și experți în politici, ne-am asumat rolul de a coordona pregătirea unor instrumente de programare strategică ușor de utilizat, și a unei foi de parcurs a politicilor și a unui proiect de politici „Quick Start” și a unui set de instrumente pentru factorii de decizie politică care se leagă de instrumentele vizuale dezvoltate în WP3 și implementate în WP1.

De asemenea, coordonăm studiile  de caz din pachetul de lucru 4 pentru două din cele 23 de regiuni de referință: România – Munții Piatra Craiului  și Bulgaria – Munții Stara Planina.

Parteneri

 
Info

Durata Proiectului
Septembrie 2020 – August 2024