EU-FARMBOOK

EU-FarmBook este un proiect ambițios Horizon Europe, cu o durată de 7 ani (2022-2029), care lucrează la nivel regional, național și european (UE) pentru a construi o platformă digitală de schimb de cunoștințe ușor accesibilă și ușor de utilizat pentru fermieri, silvicultori și alte întreprinderi rurale.

Context

CONTEXTUL

Proiectul EU-FarmBook este un proiect mare (29 de parteneri din 18 țări) care testează o idee mare!

Este posibil să se reunească și să se organizeze toate rezultatele practice ale proiectelor de cercetare și inovare finanțate de UE pe o singură platformă digitală, unde să poată fi accesate cu ușurință de către persoanele care au cea mai mare nevoie de aceste cunoștințe și informații practice? Provocările sunt uriașe – calitatea informațiilor, problemele de compatibilitate, barierele lingvistice și considerațiile intergeneraționale, pentru a numi doar câteva dintre ele. Cu toate acestea, viitorul agriculturii și al silviculturii europene este bazat pe cunoaștere și necesită un schimb de cunoștințe mult sporit și îmbunătățit între fermieri, silvicultori, cercetători, consilieri, profesori și formatori.

Proiectul EU-FarmBook se bazează pe rezultatele proiectului EUREKA (mai multe informații aici), care a demonstrat fezabilitatea construirii unui rezervor de cunoștințe online cu acces liber prin crearea unei versiuni pilot (https://eufarmbook.eu/). Noua platformă EU-FarmBook va avea o funcționalitate mult îmbunătățită pentru ca cunoștințele pe care le conține să fie mai ușor de găsit, mai accesibile, mai interoperabile și mai reutilizabile, adăugând, în același timp, caracteristici suplimentare pentru ca utilizatorii să interacționeze și să exploreze modalități inovatoare de rezolvare a provocărilor lor zilnice. Prima versiune a platformei (pregătită pentru încărcarea de conținut) este prevăzută pentru ianuarie 2024.

Rolul nostru

Highclere Consulting (HCC) coordonează un pachet de lucru important în cadrul proiectului EU-FarmBook, intitulat “Rețele de cunoștințe și feedback privind așteptările utilizatorilor”.

Sarcinile din cadrul acestui pachet de lucru joacă un rol esențial în crearea de conexiuni atât în interiorul, cât și în afara proiectului. În special, prin conectarea dezvoltării și promovării în curs de desfășurare a platformei cu comunitatea de proiecte Orizont care va contribui cu conținut la platforma digitală și cu vasta rețea de utilizatori potențiali care caută cunoștințe din aceste proiecte.

Parteneri

 
Info

Durata Proiectului
August 2022 – Iulie 2029