Avem o bază largă de activități de analiză a politicilor în curs și suntem implicați activ ca partener non-academic (IMM) în mai multe proiecte Orizont 2020 și Orizont Europa.

Proiecte Orizont 2020

În decursul anilor am fost parteneri cheie în diferite proiecte Orizont 2020 ce s-au axat pe ferme mici, inovare, agricultură sustenabilă, sisteme de consultanță, hrană, zone montane și inovare socială.

Proiecte Orizont Europa

În perioada 2022 – 2027 activăm ca parteneri cheie în patru proiecte finanțate prin noul program, Orizont Europa, proiecte ce se concentrează pe oferierea de bune practici pentru  fermieri, sisteme alimentare sustenabile, gestionarea nutrienților în agricultură și îmbunătățirea elaborării propunerilor de proiecte multi-actor.

În perioada 2016-2022

am sprijinit evaluarea măsurilor de Politică Agricolă Comună (PAC) ale UE care contribuie la gestionarea durabilă a resurselor naturale și acțiunilor în domeniul climei.
Această activitate este efectuată în numele Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene (DG AGRI). În 2017 am pregătit un studiu de caz detaliat pentru România privind plata pentru practicile agricole benefice climei și mediului (“ecologizarea” plăților directe).