LIAISON

LIAISON și-a propus să contribuie la deblocarea potențialului de lucru în parteneriat pentru inovare în agricultură, silvicultură și afaceri rurale.

Vremurile se schimbă!

În toată Europa, agricultura, silvicultura și sectoarele asociate se confruntă cu preocupări și provocări sociale, economice și de mediu majore … precum și multe oportunități interesante.

Noi idei practice și eficiente sunt necesare pentru a ajuta fermierii și silvicultorii să continue să îndeplinească așteptările unei societăți mai largi, în același timp în care își desfășoară propriile afaceri de succes și lucrează în armonie cu resursele naturale esențiale de care depindem cu toții. Prin urmare, inovația este, în prezent, unul dintre cele mai tari subiecte de discuție, de la mesele de bucătărie ale fermelor până la sălile de întâlnire din Bruxelles.

Există diferite tipuri de inovație relevante pentru agricultură și silvicultură. Unele inovații precum digitalizarea sunt foarte tehnice, dar inovația nu se referă doar la „transfer de tehnologie”. Inovația are multe dimensiuni și chipuri și cuprinde multe procese. Este vorba și despre rețea, schimb de informații, informații colective și co-crearea de noi cunoștințe și idei. Inovația se referă foarte mult la fermieri / silvicultori, consilieri, cercetători și alții care lucrează împreună în parteneriat pentru a găsi soluții la nevoile, provocările și oportunitățile cotidiene.

Concursul EURIC

În ianuarie 2019, proiectul Orizont 2020 „LIAISON” a lansat un concurs la nivel european, cu scopul de a căuta inițiative inovatoare, inspiratoare și actuale, din cadrul agriculturii, al silviculturii și al lanțului de aprovizionare agro-alimentar.

Un număr de 220 de întreprinderi, proiecte și inițiative au intrat în concurs din 21 de state membre ale UE și din 2 țări vecine. Un juriu internațional format din experți profesioniști independenți a ales 15 dintre aceștia ca Ambasadori Europeni ai Inovării Rurale care să reprezinte o mare varietate de grupuri inovatoare din diferite sectoare și zone geografice.

Mai multe detalii despre cei 15 Ambasadori ai Inovării Rurale găsiți în articolul European Rural Innovation Contest – EURIC.

Rolul nostru

Highclere Consulting (HCC) a fost implicat în majoritatea activităților proiectului. Am avut responsabilitatea de a aduce practicienii și părțile interesate (stakeholders) în proiect și de a facilita diseminarea și exploatarea rezultatelor proiectului. Aceasta incluzând dezvoltarea următoarelor materiale:

  • O serie de ghiduri „How To” detaliate, pentru crearea de parteneriate, gestionarea proiectelor și diseminarea eficientă a rezultatelor;
  • Informații privind politicile ce au ca scop îmbunătățirea mediului instituțional pentru parteneriate, proiecte și rețele pentru inovare;
  • Diferite materiale de comunicare, inclusiv videoclipuri și platforma online LIAISON, cu exemple și bune practici din parteneriate inovatoare de succes în agricultură, silvicultură și întreprinderi sau inițiative asociate.

Parteneri

 
Info

Durata proiectului
Mai 2018 – Aprilie 2022