LIAISON2020: Fundația Civitas a câștigat titlul de Ambasador European al Inovării Rurale, prin proiectul Nod Verde

Luna aceasta au fost desemnați câștigătorii Concursului European de Inovare Rurală (EURIC) organizat în cadrul proiectul Orizont 2020 „LIAISON – Inovare Rurală Eficientă: conectarea actorilor, a instrumentelor și a politicilor prin rețele”, coordonat în România de către Highclere Consulting (HCC). Inițiativa câștigătoare pe România, Nod Verde, promovează,  alături de alți 14 ambasadori europeni, modalități inovatoare de abordare a sectoarelor agricultură, silvicultură și lanțuri de aprovizionare agro-alimentare.

”Suntem onorați că putem reprezenta România la nivel european prin proiectul Nod Verde al Fundației  Civitas, și sperăm ca inițiativa noastră să inspire și mai mulți antreprenori, să găsească soluții reale la problemele din comunitate. Acest proiect a fost posibil datorită finanțării primite din partea Fundației Româno – Americane (RAF).”, a spus Valentin Filip, director de program al Fundației Civitas.

Highclere Consulting (HCC), coordonatorul concursului EURIC consideră că în aceste momente de schimbare profundă, în toată Europa, sectoarele agricole, forestiere și agroalimentare se confruntă cu provocări sociale, economice și de mediu majore, precum și cu noi oportunități.

”Inovarea rurală este în prezent unul dintre cele mai fierbinți subiecte de discuție din bucătăriile fermelor, până la birourile Comisiei Europene din Bruxelles. Prin urmare, ne-am propus să găsim cât mai multe exemple bune de inovare în mediul rural și să le promovăm. Ne-am dorit să găsim parteneriate care să aducă o gamă variată de expertiză din partea oamenilor și organizațiilor din diferite contexte.”, a declarat  Mark Redman, Senior Consultant, Highclere Consulting (HCC).

Alegerea câștigătorilor nu a fost ușoară. ”Am avut 220 de participanți, întreprinderi și proiecte inovatoare, inspiratoare și actuale, din 21 de state membre ale UE, plus Norvegia și Elveția.  Un juriu internațional format din experți profesioniști independenți a ales 15 dintre aceștia ca Ambasadori Europeni ai Inovării Rurale care să reprezinte o mare varietate de grupuri inovatoare din diferite sectoare și zone geografice.”, a adăugat Mark Redman, HCC.

Toți ambasadorii vor fi onorați în cadrul Ceremoniei de premiere a Concursului European de Inovare Rurală, ce va avea loc pe 3 Decembrie 2019 la Bruxelles, organizată în timpul evenimentului anual al Zilelor Inovării Organice, eveniment organizat  de TP Organics. Fiecare ambasador selectat va primi materiale promoționale personalizate, recunoaștere internațională și va beneficia de multiple oportunități de networking.