Conferință: Viitorul agriculturii cu valoare naturală ridicată în România, Cluj Napoca, România

Târgul AGRARIA din Cluj-Napoca este cel de-al doilea mare spectacol agricol din România, iar pe data de 22 aprilie 2018 a găzduit o importantă conferință despre „Viitorul agriculturii cu valoare naturală ridicată în România”. Conferința a fost organizată de prof. Dr. Mugurel Jitea și echipa de la USAMV Cluj-Napoca ca parte a proiectului Orizont 2020 HNVLink.

Conferința a fost deschisă de prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș, iar printre vorbitorii invitați sau numărat reprezentanți ai EIP-Agri, Ministerului Pădurilor și Apelor din România, Fundației ADEPT, GAL-ului Someș Transilvan și AgroTransilvania. Mark REDMAN, directorul Highclere Consulting, a fost, de asemenea, invitat ca vorbitor principal.

Felicitări Dr. Jitea și echipei sale. Acesta a fost un eveniment cu o prezență foarte mare, cu multe discuții bogate despre oportunitățile reale ale agriculturii HNV în România “, a declarat Mark Redman după eveniment.” Am fost foarte fericit să particip și să împărtășesc câteva gânduri și observații din partea proiectelor SALSA și AgriLink. Facem tot posibilul să conectăm proiecte Orizont 2020 aici în România ”.