HCC la Conferința despre Securitatea Alimentară Globală din Cape Town

Cea de-a treia conferință internațională privind Securitatea Alimentară la Nivel Global: Provocări Globale, Soluții Locale Și Căi Conexe a avut loc în perioada 3-6 decembrie 2017 în Cape Town, Africa de Sud. 

Organizatorii conferinței au fost Elsevier în asociere cu Centrul de Excelență în Securitatea Alimentelor (DST-NRF) împreună cu universitățile din Pretoria și Western Cape.

O echipă a proiectului SALSA condusă de Karlheinz Knickel a contribuit la această conferință organizând un simpozion cu tema „Fermele mici și contribuția lor la securitatea alimentară și nutrițională durabilă: o analiză transdisciplinară a sistemelor alimentare din regiunile europene și africane”.

Contribuțiile din cadrul conferinței au inclus: o introducere a proiectul  SALSA realizată de María Rivera Méndez (UÉvora / ICAAM), un exercițiu de cartografiere a sistemelor alimentare condus de Eirini Irianna Vlachopoulou (James Hutton Institute), o prezentare despre primele informații din cele  patru regiuni europene susținută de Mark Redman (HCC) și pentru cele trei regiuni africane susținută de Marie Rarieya și Elsa Barbosa Simões. Karlheinz Knickel a rezumat ideile inițiale din regiunile europene și africane cu câteva puncte cheie.

La simpozion au fost prezenți peste 65 de participanți din întreaga lume, contribuind la o discuție plină de viață cu echipa SALSA.