Economia tradițională se bazează pe agricultură, silvicultură și artizanat. Comunitatea are spirit antreprenorial, incluzând furnizori de servicii, o fabrică de ciocolată și dulciuri și o întreprindere de mobilier de birou. În acest context, prioritatea este identificarea și eliminarea factorilor care limitează urmărirea de noi oportunități de afaceri.
Conducerea și managementul comunei Remetea sunt stabile, utilizează tehnici de management cooperativ și dezvoltă o bază de cunoștințe locale, iar instituțiile subordonate (centru de sănătate, centru turistic, centre comunitare, centru social, creșă) încearcă să răspundă tuturor nevoilor comunității.
„Satul nostru s-a confruntat cu provocări complexe și transformări dinamice care necesită implementarea unui nou sistem de management digital, integrat, care să facilitează interacțiunea cu toți actorii locali din viața de zi cu zi a comunității noastre. Motivația noastră de a participa la proiect este să învățăm și să adoptăm o abordare de dezvoltare integrativă, incluzând dezvoltarea economică, sănătatea, inovația și educația.”, Elemér Laczkó-Albert, primarul comunei
Am vizitat Remetea
la începutul lunii August și am rămas plăcut surprinși de ceea ce am văzut. De la stadiul de aplicație pentru proiect ne-am dat seama cât de unită și bine organizată este comunitatea din Remetea, dar n-a făcut o deosebită plăcere să vedem câte proiecte frumoase, utile și necesare au fost duse la bun sfârșit.
Deshiderea și ospitalitatea cu care am fost primiți în comună, peisajul minunat și oamenii primitori ne ambiționează să transmitem exemplul mai departe și să creem cât mai multe conexiuni benefice pentru zonele rurale din România (și nu numai).