Proiectul LIAISON își propune să înțeleagă mai bine ce face un parteneriat să fie de succes pentru inovare. De ce unele parteneriate au capacitatea de a se organiza, de a capta idei noi, de a le alimenta și de a crea ceva nou? Cum testează aceste parteneriate aceste idei noi și le transformă în ceva cu o aplicație practică reală? Cum își răspândesc pe deplin și eficient știrile despre succesul lor?

Vremurile se schimbă!

În toată Europa, agricultura, silvicultura și sectoarele asociate se confruntă cu preocupări și provocări sociale, economice și de mediu majore …, precum și multe oportunități interesante.

Noi idei practice și eficiente sunt necesare pentru a ajuta fermierii și silvicultorii să continue să îndeplinească așteptările unei societăți mai largi, în același timp în care își desfășoară propriile afaceri de succes și lucrează în armonie cu resursele naturale esențiale de care depindem cu toții. Prin urmare, inovația este, în prezent, unul dintre cele mai tari subiecte de discuție, de la mesele de bucătărie ale fermelor până la sălile de întâlnire din Bruxelles.

Există diferite tipuri de inovație relevante pentru agricultură și silvicultură. Unele inovații precum digitalizarea sunt foarte tehnice, dar inovația nu se referă doar la „transfer de tehnologie”. Inovația are multe dimensiuni și chipuri și cuprinde multe procese. Este vorba și despre rețea, schimb de informații, informații colective și co-crearea de noi cunoștințe și idei. Inovația se referă foarte mult la fermieri / silvicultori, consilieri, cercetători și alții care lucrează împreună în parteneriat pentru a găsi soluții la nevoile, provocările și oportunitățile cotidiene.

Rolul nostru

Highclere Consulting (HCC) este un partener cheie în proiectul LIAISON și suntem implicați în majoritatea activităților proiectului. Avem responsabilitatea de a aduce practicienii și părțile interesate (stakeholders) în proiect și de a facilita diseminarea și exploatarea rezultatelor proiectului. Aceasta va include dezvoltarea următoarelor materiale:

  • O serie de ghiduri „How To” detaliate, pentru crearea de parteneriate, gestionarea proiectelor și diseminarea eficientă a rezultatelor;
  • Informații privind politicile ce au ca scop îmbunătățirea mediului instituțional pentru parteneriate, proiecte și rețele pentru inovare;
  • Diferite materiale de comunicare, inclusiv videoclipuri și platforma online LIAISON, cu exemple și bune practici din parteneriate inovatoare de succes în agricultură, silvicultură și întreprinderi sau inițiative asociate.

Parteneri

 

Info

Durata proiectului
Mai 2018 – Aprilie 2022