15 fermieri din Brașov dezbat varianta locală de dezvoltare în viitorul plan european
15 fermieri din Brașov participă joi, 20 februarie 2020, la un workshop, ca parte dintr-un studiu despre viitorul rolurilor profesionale și sociale din agricultură după 2040, efectuat de Joint Research Centre (JRC) de la Comisa Europeană.
Evenimentul este organizat de Highclere Consulting SRL (HCC) la CATTIA Brașov (Centru de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri).
Studiul de previziune ‘Farmers of the future’ (Fermierii viitorului) dorește să exploreze pontențialele implicații pe care dinamica roluri fermierilor le-ar avea asupra politicilor UE. Pentru o abordare complexă se vor identifica driverii relevanți pentru schimbare (context, evenimente, tendințe) și se va analiza modul de influențare a rolului fermierilor în viitor. Se vor colecta și genera perspectivele directe ale fermierilor cu privire la viitoarele schimbări. De asemenea, un rol important îl va avea explorarea consecințele posibile, pe care le pot avea schimbările de roluri ale fermierilor pentru politicile UE relevante.
Politica Agricolă Comună plasează fermierul în centrul tuturor activităților sale. În 2017, Comunicatul Comisiei “The Future of Food and Farming”[1] îi recunoaște pe fermieri ca fiind cei care au garantat siguranța alimentară pentru mai bine de 500 de milioane de cetățeni europeni. Acesta descrie că rolulul politicilor este acela de a scoate tot ce e mai bun din sectorul agricol și rural al Uniunii Europene și de a ajuta fermerii să anticipeze și să infrunte schimările și dezvoltările relevante din viitor.
”Suntem foarte curioși cu ce idei noi și cu ce gânduri vor veni cei 15 fermieri din diferite sectoare agricole. Și cum vom reuși împreună să ne aducem contribuția, având în vedere faptul că profilul lor este diferit față de cel al fermierilor din celelalte zone ale Uniunii Europene.”, a spus Mark Redman, reprezentant HCC.
Acest proiect este implementat, în parteneriat, de către Joint Research Centre (JRC) de la Comisa Euriopeană și Directoratul General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG-AGRI).
Pentru mai multe detalii, ne găsiți pe twitter: #farmers2040.
[1] COM(2017) 713 final